Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς Φλώρινας

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Σιταριάς διοργάνωσαν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μικροί και μεγάλοι παρουσίασαν τα θεατρικά τους έργα και τα τραγούδια. Έτσι,  αποχαιρετηθήκαμε δώσαμε ραντεβού για την καινούρια χρονιά.

Συμμετοχή του Δημ. Σχ. Σιταριάς στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Φλώρινας στις 8-11-2022

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 το Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της Φλώρινας από τον οθωμανικό ζυγό. Η σημαιοφόρος Καλυψώ Τ. συμμετείχε  στον εκκλησιασμό, που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στην κατάθεση στεφάνων. Το τμήμα των παραστατών μαζί με τη σημαιοφόρο  πήραν μέρος στην παρέλαση. Οι παραπάνω εκδηλώσεις έγιναν  στην πόλη της Φλώρινας.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Δημ. Σχ. Σιταριάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 27-10-2022 έγινε η σχολική γιορτή, όπου τα παιδιά παρουσίασαν τα ποιήματα τους και τα τραγούδια που είχαν προετοιμάσει. Την Παρασκευή 28-10-2022, οι μαθητές του σχολείου παρευρέθηκαν στον εκκλησιασμό και έπειτα ακολούθησε η παρέλαση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Σημαιοφόρος ήταν η μαθήτρια Καλυψώ Τ.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημ. Σχ. Σιταριάς στην Πρέσπα 21-10-2022

Την Παρασκευή 21-10-2022 το Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πρέσπα. Πιο συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε το Κέντρο  Ενημέρωσης του ΦΔΕΠαΠ στην Πύλη,  όπου ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του, για τις δύο λίμνες αλλά και τα είδη φυτών και ζώων που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο Εθνικό  πάρκο Πρεσπών. Στη συνέχεια, ανεβήκαμε στο λόφο της Κρύνας. Εκεί τα παιδιά με τη χρήση τηλεσκοπίων είδαν  τα πουλιά που φωλιάζουν στη Μικρή Πρέσπα. Ακόμα, περπατήσαμε στην πλωτή πεζογέφυρα και επισκεφθήκαμε τη βασιλική του Αγίου Αχίλλειου και τέλος τον παραδοσιακό οικισμό των Ψαράδων. Μέσα από την  επίσκεψη αυτή, μικροί και μεγάλοι  ήρθαμε πιο κοντά στη φύση,  γνωρίσαμε την άγνωστη πλευρά της Πρέσπας και θαυμάσαμε μαγευτικά τοπία, τα οποία ήταν ντυμένα με τα πιο όμορφα φθινοπωρινά χρώματα.

 

Δράσεις στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας σχολικού αθλητισμού του Δημ. Σχ. Σιταριάς

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, πραγματοποιήσαμε πεζοπορία με τους μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου, η οποία ξεκίνησε από το ΦΟΟΦ (Φυσιολατρικός Όμιλος Ορειβατών Φλώρινας) και κατέληξε στον Σταυρό. Στη διάρκεια της διαδρομής αυτής, τα παιδιά είχαν την δυνατότητα  να περπατήσουν στο δάσος, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να θαυμάσουν τη μαγική θέα από ψηλά. Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε μικροί και μεγάλοι κοντά στη φύση και μαζέψουμε όμορφες φθινοπωρινές εικόνες, λίγο πριν έρθει ο χειμώνας.

Οι μικρότεροι μαθητές επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου έκαναν βόλτες με τα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα και έμαθαν κάποια πράγματα για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και τον Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας, όπου περπάτησαν, είδαν τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί και ξεκουράστηκαν στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο χώρο.

 

 

 

Η σχολική γιορτή ληξης του Σχ. έτους 2022-23

 

Η γιορτή μας ξεκίνησε   με τον αποχαιρετιστήριο λόγο διάβασε η μαθήτρια Αγνή Μ.

Συνεχίστηκε  με ένα σκετσάκι που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας με τίτλο: «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» και οι μαθητές τραγούδησαν «Τα τζιτζίκια»

Ακολούθησε ένα θεατρικό σκετσάκι  από τους μαθητές Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης με τίτλο:»Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και οι μαθητές τραγούδησαν  «Τα άσπρα καράβια».

Στο τέλος οι μαθητές της Έκτης μας παρουσίασαν ένα κωμικό σκετσάκι με τίτλο :»Τα ξεφτέρια» και η γιορτή μας έκλεισε με το τραγούδια «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους» και με ένα βίντεο παρουσίασης των μαθητών της Στ΄που αποφοίτησαν από το σχολείο.

Ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό  ευχαριστούν ιδιαίτερα τους μαθητές, όλους τους γονείς, το σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τη φετινή σχολική χρονιά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με υγεία.

 

Sitaria Florinas