Τσικνοπέμπτη στο Δημ. Σχ. Σιταριάς

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ανέλαβε να διατηρήσει και να πραγματοποιήσει το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης!Άφθονα κεμπάπια και λουκάνικα, αναψυκτικά και πολλά άλλα εδέσματα  ήταν οι πρωταγωνιστές !Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά.

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου Σιταριάς, διοργανώνει
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ
στο χώρο του σχολείου, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
στις 17:00 το απόγευμα.

ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΠΟΥΦΕΣ

Φορέστε τις αγαπημένες σας στολές και ελάτε να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί!!!

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 2€

Η Φλωρινιώτισσα Ολυμπιονίκης  της ξιφασκίας  Ιωάννα Χρήστου  στη Σιταριά

Την  Πέμπτη 13 -2- 2019 επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς η Φλωρινιώτισσα Ολυμπιονίκης  της ξιφασκίας  Ιωάννα Χρήστου  ως αντιπρόσωπος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.  Έγινε παρουσίαση των ολυμπιακών αθλημάτων  και των αξιών που διέπουν τον Ολυμπισμό. Στη συνέχεια  η αθλήτρια  εξιστόρησε στα παιδιά την προσωπική της εμπειρία από τη συμμετοχή της  στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.  Περιέγραψε τον εξοπλισμό και τους βασικούς κανόνες της ξιφασκίας και στη συνέχεια τα παιδιά  δοκίμασαν  να κάνουν ξιφασκία. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές .

Την ευχαριστούμε θερμά.

 

Η μαθητική εφημερίδα του Δημ. Σχολείου Σιταριάς Φλώρινας»Τα απίθανα μολύβια»

Οι μαθητές της Τρίτης (Γ΄) τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σιταριάς, τη σχολική χρονιά 2018-19 δημιούργησαν με πολύ κέφι και μεράκι και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μένης  τη σχολικής τους Εφημερίδα. Οι μαθητές έγιναν μικροί ερευνητές και ανέπτυξαν διάφορα θέματα από τη σχολική και την καθημερινή τους ζωή.

EPSON MFP image
EPSON MFP image

Kοπή της βασιλόπιτας.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Τυχερός μαθητής  ήταν ο Αλέξανδρος που παρέλαβε μια δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ, ενώ στη βασιλόπιτα που κόπηκε από τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο, τυχερή στάθηκε η κ. Βικτωρία η οποία   κέρδισε ένα γούρι για τη νέα χρονιά.

Όλοι οι παρόντες, παιδιά εκπαιδευτικοί και γονείς το χάρηκαν πραγματικά.

Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και του χρόνου!

Προσφορά της Pami S.A. στους μαθητές του σχολείου μας

Οι γονείς, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Σιταριάς ευχαριστούμε την εταιρία Pami S.A. για τη δωρεάν  προσφορά  προς τους μαθητές μας, προϊόντων της. Ευχαριστούμε και την πρόεδρο της κοινότητας κ. Ζωή Τσακμάκη που ενήργησε για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο Σιταριάς

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση απόλαυσαν, οι γονείς και οι φίλοι του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σιταριάς. Από νωρίς οι μικροί πρωταγωνιστές με τις ωραίες στολές γέμισαν με τις γλυκές τους φωνούλες  τους χώρους του κτηρίου. Πρώτα παρουσιάστηκαν  τα μικρά μας που σήμαναν τη έναρξη του έργου. Στη συνέχεια οι  ηθοποιοί με το χορό, το νάζι και τα λόγια τους συνέβαλαν με τη δύναμη της παιδικής ψυχής τους στην αλλαγή της Φρικαντέλας. Έτσι η μάγισσα  αγάπησε τελικά τα κάλαντα.

Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν χορευτικά, απάγγειλαν ποιήματα και  τραγούδησαν τα κάλαντα. Στο τέλος όλοι κεράστηκαν από τα εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς και μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικα δωράκια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Και του χρόνου με υγεία.

Sitaria Florinas